top of page

Prijevodi i lekture

metaLINGUA okuplja tim diplomiranih stručnjaka s višegodišnjim iskustvom na području prevođenja. Nudimo usluge prijevoda općih i stručnih tekstova iz različitih područja, web stranica te prijevode dokumenata s ovjerom sudskog tumača – osobnih dokumenata, svjedodžbi, medicinskih nalaza i slično na brojne svjetske jezike, među kojima: engleski, talijanski, njemački, francuski, španjolski, poljski, ruski i druge jezike. Organiziramo usluge konsekutivnog i simultanog prevođenje, kao i usluge lekture teksta.

Jamčimo stručne, visokokvalitetne i vjerodostojne prijevode te brzu isporuku, uz dodatne popuste na veće količine teksta i dugoročne projekte.

PRIJEVOD TEKSTA

Osim izvrsnoga poznavanja gramatike i pravopisa prilikom prijevoda teksta prevoditelj treba poznavati i kulturu jezika na koji prevodi, njegove posebnosti i jezične nijanse te terminologiju područja i djelatnosti na koje se prijevod odnosi. Jezični studio metaLINGUA nudi usluge prijevoda općih i stručnih tekstova iz različitih područja, te prijevod web stranica, letaka, brošura i ostalih marketinških materijala na brojne svjetske jezike  ​

 

Prepustite prijevod profesionalcima, kontaktirajte nas i zatražite besplatnu ponudu za Vaš prijevod.​

 

Cijena pisanih prijevoda obračunava se prema broju autorskih kartica. Jedna autorska kartica sadrži 1500 znakova s razmakom. Broj prevedenih autorskih kartica izračunava se tako da se ukupan broj prevedenih znakova s razmakom u dokumentu podijeli s 1500. Najmanja obračunska jedinica je jedna autorska kartica. Za prijevode manje od jedne kartice obračunavamo jednu karticu. 

Cijena autorske kartice: 10,00 EUR - 50,00 EUR

OVJERENI PRIJEVOD 

​Jezični studio metaLINGUA nudi usluge izrade prijevoda s ovjerom sudskog tumača. 

Sudski tumač prijevod ovjerava svojim pečatom i potpisom te na taj način jamči istovjetnost prijevoda s tekstom izvornika. Ovjereni se prijevod uvezuje zajedno s izvornikom ili preslikom izvornog teksta.

Primjer dokumenata koji su uvijek ovjeravaju: diplome, domovnice, certifikati, potpisani ugovori, svjedodžbe, rodni listovi, vozačke dozvole i putovnice, sudske presude, uvjerenja o osposobljavanju, vjenčani listovi, potvrde o, nekažnjavanju, potvrde o izjednačavanju, smrtovnice, platne liste i  ostali dokumenti vezani uz obrazovanje i usavršavanje

Ako vam je potreban ovjereni prijevod s potpisom sudskog tumača, pošaljite nam svoj dokument na besplatnu procjenu, a mi ćemo Vam se povratno javiti u kratkom roku. Iako je naše sjedište u gradu Kaštela, usluge prijevoda pružamo i putem Interneta - naše usluge možete zatražiti gdje god da se nalazite.

NAPOMENA: Dvojezične dokumente ponekad nije potrebno prevoditi. Kontaktirajte nas i rado ćemo Vam dati savjet.

Cijena ovjerenih prijevoda obračunava se prema broju autorskih kartica. Jedna autorska kartica sadrži 1500 znakova s razmakom. Broj prevedenih autorskih kartica izračunava se tako da se ukupan broj prevedenih znakova s razmakom u dokumentu podijeli s 1500. Najmanja obračunska jedinica je jedna autorska kartica. Za prijevode manje od jedne kartice obračunavamo jednu karticu.

Cijena autorske kartice: 20,00 EUR - 50,00 EUR

USMENO PREVOĐENJE

Usmeno prevođenje može biti simultano i konsekutivno. Kod konsekutivnog prevođenja prevoditelj sluša govornika, vodi bilješke, te nakon što govornik izreče cjelinu, prenosi poruku na ciljnom jeziku.

Simultano prevođenje obavlja se u prevoditeljskim kabinama u kojima prevoditelj preko slušalica sluša govornika i istovremeno usmeno prevodi na ciljni jezik. Prevoditelji rade u timu i smjenjuju se svakih 15-20 min.

 

Jezični studio metaLINGUA nudi usluge usmenog prijevoda na poslovnim sastancima i telefonskim razgovorima, prilikom formalnih i neformalnih ceremonija.

Cijena: na upit

Cijena usmenih prijevoda obračunava se po satu (60 min.) Kontaktirajte nas za više informacija.

LEKTURA

Jezični studio metaLINGUA nudi usluge lekture svih vrsta tekstova na hrvatskom i stranim jezicima. Lektura je gramatičko, pravopisno i stilsko ispravljanje i uređivanje autorskog rukopisa, prilagođavanje teksta duhu jezika uz savjetovanje autora o boljim jezičnim rješenjima.

Kontaktirajte nas i pošaljite svoj dokument na besplatnu procjenu, a mi ćemo Vam se povratno javiti u kratkom roku. Iako je naše sjedište u gradu Kaštela, usluge prijevoda pružamo i putem Interneta - naše usluge možete zatražiti gdje god da se nalazite.

Cijena lekture obračunava se prema broju autorskih kartica. Jedna autorska kartica sadrži 1500 znakova s razmakom. Broj prevedenih autorskih kartica izračunava se tako da se ukupan broj prevedenih znakova s razmakom u dokumentu podijeli s 1500. Najmanja obračunska jedinica je jedna autorska kartica. Za prijevode manje od jedne kartice obračunavamo jednu karticu.

Cijena autorske kartice:  5,00 EUR - 15,00 EUR

Obratite nam se s povjerenjem i zatražite besplatnu procjenu teksta.

 

metaLINGUA jezični studio nudi usluge prijevoda općih i stručnih tekstova iz različitih područja, usluge prijevoda službenih dokumenata s ovjerom sudskog tumača, usluge konsekutivnog i simultanog prevođenje, kao i usluge lekture teksta.

 

Jamčimo stručne, visokokvalitetne i vjerodostojne prijevode te brzu isporuku, uz dodatne popuste na veće količine teksta i dugoročne projekte.

 

NAPOMENA: Usluga je oslobođena plaćanja PDV-a temeljem Članka 90. stavka 2. Zakona o PDV-u.

bottom of page